diumenge, 27 de gener del 2008

Ajuda'ns!

L'estudi de georreferenciació dels camins de l’espai natural de la punta de la Móra, dut a terme per DEPANA al 2006, va identificar l’existència d’un gran nombre de camins secundaris que provoquen la degradació dels ecosistemes que els alberguen.

L'ACTIVITAT
DEPANA-Tarragona organitza, pel proper diumenge 10 de febrer, una activitat de tancament dels camins secundaris que pretén atendre a les necessitats d'orien-tació, informació, educació i recreació per als visitants i usuaris que accedei-xen a l'espai natural de la punta de la Móra.
ANTICS i AMICS vol sumar-se a aquesta iniciativa, que pretén fomentar un ús més racional i sostenible de l'espai natu-ral d'acord amb criteris de conservació i desenvolupament, i d’aques-ta manera, ajudar a reconduir als visitants per un únic itinerari proposat.

DESPLAÇAMENT Reus-Tarragona (pàrking de la Platja Llarga) amb cotxes particulars.
- Sortida a les 9:00 del matí, davant del Cau (mapa).
- Arribada, al mateix lloc, a 2/4 de 2 del migdia, aproximadament.
CAL PORTAR esmorzar, aigua, roba d’abric i calçat còmode.
PREU
- Socis, nois/es del Cau i nens/es menors de 6 anys: 0,00 euros.
- No socis: 0,00 euros.

Recorda que si hi vols participar o coneixes algú que hi pot estar interessat, has de posar-te en contacte amb nosaltres abans del dimecres 6 de febrer (escriu-nos un e-mail).

diumenge, 13 de gener del 2008

Boscos de Poblet

L'entorn de Poblet està declarat Paratge Natural d'Interès Nacional i, a més del conjunt monumental del monestir cistercenc, acull un bosc dens i bell.

El que et proposem des d'ANTICS i AMICS pel proper diumenge, 27 de gener, és una caminada per aquestes boscúries, acompanyats per les fredes fonts i amb destinació a l'emblemàtic Mirador de la Pena.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA
La ruta s'endinsa pels Boscos de Poblet des del petit poble de Rojals, a 975 m d'alçada, fins arribar al Mirador de la Pena, passant pel Refugi dels Cogu-llons, a 1045 m. El mirador, amb els seus 1086 m, s'alça just damunt del Monestir de Poblet i ens permet gaudir d'una amplia panoràmica de la Conca de Barberà. La tornada a Rojals la farem pel camí del Mas d'en Llord, tot passant per un seguit de fonts (la de Mas d'en Pepet, la de la Cua de Cavall, la del Conill ….)

- Durada de la ruta : 6 hores (20 km totals)
- Dificultat: Alta
- Desnivell: 400 metres

DESPLAÇAMENT Reus-Rojals amb cotxes particulars.
- Sortida a les 8:00 del matí, davant del Cau (mapa).
- Arribada, al mateix lloc, a les 5 de la tarda, aproximadament.
CAL PORTAR esmorzar, dinar, aigua, roba d’abric i calçat per cami-nar.
PREU
- Socis i nois/es del Cau: 0,00 euros.
- No socis: 5,00 euros.

Recorda que si hi vols participar o coneixes algú que hi pot estar interessat, has de posar-te en contacte amb nosaltres abans del dimecres 23 de gener (escriu-nos un e-mail).