diumenge, 20 d’abril del 2008

Cultius i aliments transgènics

Som lo que Sembrem és la Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que aturi els cultius i aliments transgènics a Catalunya. Es tracta d’una proposta que sorgeix des de l’Assemblea Pagesa de Catalunya per constituir un espai comú de treball amb totes aquelles persones i organitzacions d’àmbit nacional disposades a col·laborar en la campanya.


L’objectiu de la ILP és aconse-guir aturar el cultiu i desenvolu-pament d’aliments transgènics en l’àmbit territorial català, ai-xí com garantir un etiquetatge exhaustiu dels productes que en contenen matèries primeres. També la investigació dels seus efectes.

La proposta de Llei que s’entregarà al Parlament consta de quatre línies:
- Declaració de Catalunya com a Zona Lliure de Transgènics.
- Prohibició immediata dels cultius transgènics.
- Etiquetatge clar dels aliments que en el seu procés de producció utilitzen transgènics i els que no.
- Moratòria al desenvolupament de transgènics a les nostres terres i investigació dels seus efectes.

L'Agrupament Escolta i Guia Mare de Déu del Montsant - Verge del Cim, com-promès com està amb el medi ambient, disposarà dels corresponents fulls de signatura per donar suport a la propos-ta, a la seva parada, el dia de St. Jordi.

Per saber-ne més:
descarrega la proposició de llei
o entra al web de la plataforma
fent clic aquí.

diumenge, 13 d’abril del 2008

8a Setmana Solidària

La vuitena edició de la Setmana Solidària de Reus, que se celebra del 14 al 19 d'abril, conté una dotzena d'actes entre xerrades, projec-cions, concerts i exposicions, dels quals destaquem: el sopar-tertúlia sobre Consum responsable, organitzat per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a l'Arxiu Històric Municipal, i l'activitat Juga pel con-sum responsable organitzada per la Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus, per als més petits, a la Palma.

La Setmana Solidària inclou tam-bé el 17è Mercat solidari que se celebrarà el dissabte dia 19 a la plaça del Mercadal, i que enguany es dedica a Palestina, i l'11è Sopar solidari, que tindrà lloc a l'església de Sant Bernat Calbó, al barri Fortuny, destinat a recaptar beneficis per un projecte socio-sanitari al municipi del Quetzal, a Guatemala.

Paral·lelament, i durant aquests mateixos dies, s'organitzen les expo-sicions Nicaragua. Llegir per viure, a l'Arxiu Històric Municipal, i Petroli i persones: L'oleoducte Txad-Camerun, a l'Espai d'Informa-ció Ambiental.

La Setmana Solidària l'organitza la regidoria de Solidaritat de Reus.

Fes clic aquí
si vols més informació sobre horaris i llocs.