diumenge, 23 de novembre del 2008

Boicot al consum de tonyina vermella

Consumidors i restaurants de tot Europa recolzen el boicot de WWF a la tonyina vermella.

WWF va presentar el dijous a la reunió de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT), que s'ha celebrat aquesta setmana a Marràqueix, les firmes de gairebé 16.000 ciutadans de 149 països de tot el món recolzant el boicot d'aquesta organització al consum de tonyina vermella. A aquesta iniciativa s'han unit igualment nombrosos restaurants, xefs, proveïdors, processadors i distribuïdors de tonyina. Així mateix, cadenes de supermercats com Auchan (França) o Carrefour (Itàlia) també han adoptat aquesta mesura.

El boicot busca suspendre el consum de tonyina vermella fins que les poblacions estiguin sota control i es gestionin sosteniblement, per evitar així el col·lapse de l'espècie. No cal oblidar que, després de més de 3.000 anys d'explotació, la tonyina vermella de l'Atlàntic oriental i la Mediterrània està a la vora de l'extinció. En les últimes dècades, la seva població s'ha vist delmada, reduint-se al 36 per cent de la seva població reproductora existent el 1970. Per això tres importants restaurants espanyols també han unit els seus esforços a la campanya: Sergi Arola Gastro, Dassa Bassa i Memento. Els seus responsables, Sergi Arola, Darío Barrio i Karen Bell, respectivament, són conscients del greu problema al qual s'enfronta la tonyina vermella i han decidit retirar-la de la seva carta.

Fes tu el mateix: deixa de consumir tonyina vermella!

Trobaràs més informació al web de WWF,
fes clic aquí.

diumenge, 9 de novembre del 2008

A l'ombra dels Motllats

Pel proper diumenge 23 de novembre, ANTICS i AMICS et proposa una excursió a les Muntanyes de Prades. La durada és d'un dia sencer, fins a mitja tarda.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA
L'itinerari que et proposem surt del poble de Capafonts i trans-corre pel Barranc de la Pixera, al peu dels Motllats. La ruta ens permetrà gaudir d'indrets de gran bellesa com la Roca Forada-da, el Salt de la Pixera, el Pont de Goi o la Font de la Llúdriga.

- Durada de la ruta : 5 hores (10 km totals).
- Dificultat: Mitjana, per la llargada.
- Desnivell: 350 metres.

DESPLAÇAMENT Reus-Capafonts amb cotxes particulars.
- Sortida a les 8 del matí, davant del Cau (mapa).
- Arribada, al mateix lloc, a les 5 de la tarda, aproximadament.
CAL PORTAR roba d'abric, calçat per caminar i una motxilla amb l'esmorzar, el dinar i la cantimplora.
PREU.
- Socis i nois/es del Cau: 0,00 euros.
- No socis: 5,00 euros.

Recorda que si hi vols participar o coneixes algú que hi pot estar interessat, has de posar-te en contacte amb nosaltres abans del dimecres 19 de novembre (escriu-nos un e-mail).