diumenge, 20 de maig del 2007

Manifest

Fa 100 anys que des de l’escoltisme es treballa una proposta de va-lors que continua sent vigent.

El Dia del Cau al Carrer d’aquest any l’hem volgut dedicar a refermar aquesta proposta i sortim al carrer per reivindicar-la:

- Molta gent es mira els joves amb recel i desconfiança i per això nosaltres ens comprome-tem a esforçar-nos, a ser crí-tics, a ser coherents amb els nostres compromisos i a ser seriosos amb les nostres res-ponsabilitats.

- També es diu que som molt superficials i per això apostem pel treball de la interioritat, i per l’educació en el transcendent.

- Hi ha qui creu que estem molt acomodats i que no ens mobilitzem per res, però el que realment ens motiva és sentir-nos útils i fer servei davant de les necessitats reals de les persones que ens envolten.

- Són molt freqüents els casos de discriminació per motius de raça, gènere, discapacitats, etc... però nosaltres apostem per la igualtat com a condició per la pau que volem.

- En un món tant globalitzat som conscients de la necessitat de vetllar per la nostra identitat territorial, sense interpretaci-ons sectàries ni exclusives i aprofitant la riquesa de la di-versitat.

- Tenim un gran desconeixe-ment del medi natural pel ritme de vida que portem, per tant creiem necessari treballar i educar en la sostenibilitat i el contacte amb la natura.

- Actualment vivim en una societat on es fomenta la individualitat i la competitivitat, i per això aprenem a viure en equip i tot ho fem entre tots sense prioritzar el resultat sinó valorant el procediment.

- En el nostre dia a dia sabem que hi hauran dificultats, però això no ens espanta, és per nosaltres un repte que ens motiva a créixer com a persones.

- La nostra satisfacció més gran és poder aprendre de tots, pe-tits i grans, en cada projecte i en cada persona.

- Sabem que només s’aprèn allò que es gaudeix i per això cre-iem que l’escoltisme és una gran escola per aprendre a viure la vida amb sentit.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya volem seguir apostant pel creixement d’infants i joves en aquests valors.

Manifest llegit el Dia del Cau al Carrer (12/05/2007)