diumenge, 12 d’agost del 2007

El nostre mar, les nostres platges

El Rainbow Warrior, buc insígnia de Green-peace, es troba realitzant a la Mediterrà-nia, des del 14 de juliol, una intensa campa-nya per denunciar les agressions que pateix aquest mar i demanar la creació d'una xar-xa de reserves marines a la regió com un dels instruments principals per permetre la recuperació dels ecosistemes marins, forta-ment afectats per la sobrepesca, la conta-minació i la degradació dels ecosistemes costaners.

Des d'ANTICS i AMICS et proposem unes senzilles accions encamina-des a preservar aquest mar, que és el nostre, i les seves platges de la degradació.

Dóna suport als pescadors de Palamós per crear una reserva marina a les Illes Formigues, amb l'objectiu de protegir zones especialment sensibles en el medi marí, permetre la recuperació dels recursos pesquers i tractar de garantir una activitat pesquera sostenible en el futur. Fes clic aquí.

Demana l'enderrocament de l'hotel de la platja d'El Algarro-bico, a Almeria. Ja han passat dos anys des de la primera de-núncia feta per Greenpeace i el macrohotel de 411 habitacions i més de 20 plantes ha seguit construint-se, dins del Parc Na-tural Cabo de Gata-Níjar, tot i la paralització cautelar decretada per la justícia. Atura-ho!

Expressa el teu desacord amb les prospeccions que l'empresa MedOil Plc pretén realitzar en el fons marí de la costa valenciana en busca de gas, en el tram de litoral comprès entre el nord de València y el sud de Gandia, i que afectarien l'Albufera de València, un espai protegit declarat Parc Natural. Fes clic aquí.

Participa en la segona cadena humana per demanar que es preservin les platges naturals, que encara queden al nostre lito-ral, organitzada per la platafor-ma "Salvem la Platja Llarga", el proper dissabte 18 d'agost a partir de 3/4 de 12 del migdia, a tot el llarg de la Platja Llarga. Trobaràs més informació fent clic aquí.