diumenge, 5 d’agost del 2007

Escoltes i guies, felicitats!

L'Albada de l'Escoltisme ens ha deixat i-matges com aquestes: finestres i balcons d'arreu lluint senyeres amb els fulards dels agrupaments de Catalunya.

Però no ha sigut la única acció que s'ha fet per celebrar el centenari del Movi-ment Escolta, el dimecres 1 d'agost.

A CATALUNYA
Escoltes i guies han renovat la seva promesa des del cim de la Pica d'Estats, la Vall de Núria, el Parc de la Seu de Manresa, la Seu Vella de Lleida, el campament de Muntanyola o el Castell de Taradell... i des dels campaments, a un munt de llocs més.

ARREU DEL MÓN
L'Albada de l'Escoltisme ha propiciat el retrobament de milers d'escoltes i guies en els llocs més emblemàtics, per reno-var el seu compromís:
A Anglaterra s'ha celebrat la 21a Jambo-ree Mundial on hi han participat 40.000 escoltes i guies d'arreu del món, 40 dels quals han celebrat l'Albada de l'Escoltis-me a l'illa de Brownsea; a El Salvador s'ha mobilitzat la població per reivindi-car el dret a ser infants; al Brasil, a Sâo Paulo, s'ha fet un acte a ritme de samba per rebutjar la violència als carrers; a Kenya s'ha pujat el Kilimanjaro per reclamar un accés igua-litari als recursos; a Egipte desenes de barquetes s'han endinsat al Nil per reflexionar sobre com resoldre les injustícies del món; al Canadà s'ha denunciat l'assetjament a les escoles; a Islàndia s'ha mostrat el treball fet per a la integració social; a Romania s'ha reivindicat la im-portància del respecte dels drets humans, i així un llarg etcètera.

Si en voleu veure algunes imatges, o publicar les
de la vostra Albada de l'Escoltisme, feu clic aquí.

En paraules d'Eduardo Missoni (Secretari General de l'Organit-zació Mundial del Moviment Scout):
Com "ciutadans del món", te-nim una responsabilitat.
Com escoltes i guies el nostre deure és comprometre'ns acti-vament a construir un món millor.
Deixem-nos guiar per la nostra promesa comú i encarem el futur amb optimisme i coratge.
Com germanes i germans, tractant a cada ésser humà com un amic, siguin quins siguin els seus orígens o creences, dediquem tota la nostra energia a construir la Pau.