diumenge, 2 de desembre del 2007

Una activitat "genial"

Avui hem fet una activitat "genial": ens hem divertit descobrint el que, per a Reus, representen el Modernisme i el seu fill més il·lustre, el genial arquitecte Antoni Gaudí.

Arquitectes de la talla de Lluís Domènech i Montaner, Pere Caselles, Joan Rubió i Bellver, Pere Domènech i Roura o José Lubietas, han deixat petjada a la nostra ciutat amb obres magnífiques, d'estil modernis-ta, que val la pena contemplar. I això és el que hem fet!

Mitjançant una divertida gim-cana hem pogut situar setze d'aquests edificis (entre cases, escoles i dispensaris) i fixar-nos en els detalls que els ca-racteritzen i que, sovint, ens passen desapercebuts. Muses i dracs, granotes i llangardaixos, escuts familiars i infinitat d'ele-ments vegetals que fan que les façanes modernistes siguin úniques i irrepetibles.

Després hem visitat el Gaudí Centre, un antic banc transfor-mat en centre d'interpretació de l'obra i el geni del reusenc Anto-ni Gaudí i Cornet, que permet acostar-se una mica més a la seva vida, entendre alguna de les seves genialitats i, sobre-tot, quedar ben sorpresos amb molts altres dels seus enigmes.