diumenge, 25 de novembre del 2007

Un Montsant poc conegut

El passat diumenge, 18 de novembre, vàrem anar a Montsant.

Com us avançàvem en un arti-cle anterior, la primera part de la ruta transcorre per llocs poc coneguts d'aquesta serra: el grau costerut de la Roca del Llençol i el seu mirador (a la foto), els senders poc fressats del Barranc del Parral i els bos-cos que l'envolten, la mateixa Punta Pericana o l'amagada Cova del Parral.

La ruta va sorprendre tant pels bonics paratges que travessa com per les vistes que els llocs més elevats permeten admirar.

Un d'aquest llocs, i objecte prin-cipal de la nostra ruta, és la Punta Pericana. Per accedir al seu cim cal una bona grimpada, ajudats d'una cadena i uns pe-tits esglaons de ferro. Un cop a dalt (foto de grup) les vistes de la Serra Major, el Barranc dels Pèlags o el mateix Barranc del Parral, entre d'altres, són magnífiques.

La tornada a l'Ermita de Santa Magdalena es va fer pel GR-171, que passa pel Pi de la Carabasseta i el grau del mateix nom. Per dinar vàrem aprofitar els últim raigs de sol que arriben, en aquesta època de l'any, a l'Ermita de Sant Antoni d'Ulldemolins.

Amb tot, cal dir que portàvem un guia de luxe, el Jaume Mas, autor de la guia "Serra de Montsant, excursions pel parc natural" i col·laborador habitual d'ANTICS i AMICS. El seu extens conei-xement del medi ens va servir per fer aquesta bonica excursió amb la segure-tat i les explicacions que calien.

Aprofitem aquestes línies per donar-li les gràcies.