diumenge, 27 de maig del 2007

La samarreta d'ANTICS i AMICS

Per tal de commemorar, nosal-tres també, el Centenari de l'Escoltisme, a ANTICS i AMICS hem dissenyat una samarreta per aquest estiu.

Al davant, el nostre món: els éssers vius (les plantes, els animals i, sobretot, les perso-nes com tu).

Al darrera, passat (100 anys d'història), present (el món) i futur (la promesa d'estar "sem-pre a punt") d'un Moviment que és el nostre: l'Escoltisme.

Si encara no la tens, encomana-la ara per només 12* euros!

Tria la teva talla (3-4, 5-6, 7-8, 9-11, S, M, L, XL, XXL) i escriu-nos un e-mail a anticsiamics@yahoo.es.

(*) Si ets soci, la primera samarreta et surt a 7 euros.

diumenge, 20 de maig del 2007

Manifest

Fa 100 anys que des de l’escoltisme es treballa una proposta de va-lors que continua sent vigent.

El Dia del Cau al Carrer d’aquest any l’hem volgut dedicar a refermar aquesta proposta i sortim al carrer per reivindicar-la:

- Molta gent es mira els joves amb recel i desconfiança i per això nosaltres ens comprome-tem a esforçar-nos, a ser crí-tics, a ser coherents amb els nostres compromisos i a ser seriosos amb les nostres res-ponsabilitats.

- També es diu que som molt superficials i per això apostem pel treball de la interioritat, i per l’educació en el transcendent.

- Hi ha qui creu que estem molt acomodats i que no ens mobilitzem per res, però el que realment ens motiva és sentir-nos útils i fer servei davant de les necessitats reals de les persones que ens envolten.

- Són molt freqüents els casos de discriminació per motius de raça, gènere, discapacitats, etc... però nosaltres apostem per la igualtat com a condició per la pau que volem.

- En un món tant globalitzat som conscients de la necessitat de vetllar per la nostra identitat territorial, sense interpretaci-ons sectàries ni exclusives i aprofitant la riquesa de la di-versitat.

- Tenim un gran desconeixe-ment del medi natural pel ritme de vida que portem, per tant creiem necessari treballar i educar en la sostenibilitat i el contacte amb la natura.

- Actualment vivim en una societat on es fomenta la individualitat i la competitivitat, i per això aprenem a viure en equip i tot ho fem entre tots sense prioritzar el resultat sinó valorant el procediment.

- En el nostre dia a dia sabem que hi hauran dificultats, però això no ens espanta, és per nosaltres un repte que ens motiva a créixer com a persones.

- La nostra satisfacció més gran és poder aprendre de tots, pe-tits i grans, en cada projecte i en cada persona.

- Sabem que només s’aprèn allò que es gaudeix i per això cre-iem que l’escoltisme és una gran escola per aprendre a viure la vida amb sentit.

Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya volem seguir apostant pel creixement d’infants i joves en aquests valors.

Manifest llegit el Dia del Cau al Carrer (12/05/2007)

diumenge, 13 de maig del 2007

Nocturna a Gallicant

La nit del proper dissabte 26 de maig, ANTICS i AMICS us proposa de fer una excursió nocturna per l'extrem nord-oest de les Muntanyes de Prades.

Concretament, anirem d’Arbolí, on soparem, al poble abandonat de Gallicant. La dificultat, mit-jana, radica en el fet d'ascendir de nit els 295 metres que sepa-ren Arbolí del Puig de Gallicant, de 1.008 metres d'altitud. L'es-forç físic que demana la ruta és baix.

Si us animeu a fer una caminada a la llum de la lluna (quart crei-xent), preneu nota de les dades següents:

DESPLAÇAMENT Reus-Arbolí amb cotxes particulars.
- Sortida a les 9 del vespre, davant del Cau (mapa).
- Arribada, al mateix lloc, a les 3 de la matinada, aproximadament.
CAL PORTAR calçat per caminar i una motxilla amb el sopar, la cantimplora, la llanterna i el cangur per si de cas.
PREU
- Socis, nois/es del Cau i nens/es menors de 6 anys: 0,00 euros.
- No socis: 5,00 euros.

Recorda que si hi vols participar o coneixes algú que hi pot estar interessat, has de posar-te en contacte amb nosaltres abans del dimecres 23 de maig (escriu-nos un e-mail).

diumenge, 6 de maig del 2007

Cau al carrer

Enguany, els agrupaments de la Demarcació de Tarragona dedi-quen el Dia del Cau al Carrer al tema "Els joves i els valors".

El proper dissabte 12 de maig, els agrupaments sortiran al carrer per treballar els punts de la llei escolta. Els Castors es trobaran a Tarragona, al Pg. de les Palmeres de 4 a 7 de la tarda; els Llops i les Daines estaran a Valls, de 10 del matí a 6 de la tarda; els Ràngers i les Noies Guies a Montblanc, de 10 del matí a 4 de la tarda; els Pioners i les Caravel·les a Torredembarra, de 2/4 de 10 del matí a 6 de la tarda; i els Truc a Torreforta, a partir de 2/4 de 5 de la tarda.

NOVA IMATGE
El mateix dissabte 12 de maig, el Moviment estrenarà nova imatge corporativa (logotip, nom i lema), aprovada en la darrera Assemblea General. El canvi més immediat es podrà veure en el web, que no només s'adapta a la nova imatge sinó que oferirà nous apartats i continguts pensats especialment per als caps. També es disposarà de nous materials (tríptics, dossiers de presentació, etc), amb els quals es pretén difondre millor la tasca del Moviment.

La presentació pública de la nova imatge corporativa es farà al Passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc del Triomf), a partir de les 5 de la tarda, en el transcurs de les activitats del Dia del Cau al Carrer.

LES TRES BESSONES TAMBÉ VAN AL CAU
El darrer número de "La Bruixa Express" (el bloc de la Bruixa Avorrida de les Tres Bessones) dedica la secció "El tema" als 100 anys de l'escoltisme. Si vols saber què diuen del Moviment, clica aquí.