diumenge, 29 de juliol del 2007

L'Albada de l'Escoltisme

Mai abans cap sortida del sol ha-via sigut tan esperada com la d’aquest 1 d’agost. És en a-quest precís moment que, amb un esperit de pau i amistat, orgullosos de la seva herència, els escoltes de tot el món estan convocats a celebrar l’Albada de l’Escoltisme, una de les princi-pals activitats del centenari del moviment per mostrar què és l’Escol-tisme modern i, més important encara, què pot fer en aquest segon segle de vida per a més infants i joves, i les seves comunitats.

L’1 d’agost de 1907, a les 8 del matí, Robert Baden Powell va tocar el seu corn kudu a l’illa de Brownsea per obrir el primer campament escolta. En record a aquest moment, l’Albada de l’Escoltisme convida als escol-tes de tot el món a renovar la seva promesa, una ocasió única per mostrar la força social i l’enorme amplitud de l’Escoltisme al món. Es calcula que, a dia d’avui, més de 500 milions de persones han sigut escoltes en algun moment de la seva vida.

Associacions i agrupaments es-coltes de tot el món se sumaran a aquesta celebració, acampant en llocs simbòlics o pujant als cims més singulars. També s’han organitzat tallers, jocs i iniciatives diverses, com les Mans del Centenari.

Si ets o has sigut escolta afegeix-te a la celebració: el dia 1 d’agost penja del balcó o la finestra de casa teva, una senyera amb el fulard del teu agrupament al mig.

Des de fa un segle, a través del joc, l’acció, l’aventura, el contacte amb la natura, la vida en equip i el servei als altres, s’ofereix una formació integral a tots els que s’uneixen a l’Escoltisme... Fem-ho possible, fem-ho saber a tothom!