diumenge, 15 de juliol del 2007

Salvem la Platja Llarga

Queden pocs racons verges al Mediterrani, no sols a la costa catalana i espanyola, sinó a tot el litoral mediterrani europeu. A Tarragona es conserva encara un espai verge: el Bosc de la Marquesa, que està al costat de la Platja Llarga.

La Llarga és una platja de 3 km que, malgrat que té algunes edificacions dels anys 60, con-serva l'encant natural, un espai verd i blau del qual gaudeix molta gent durant tot l'any.

Des de les administracions, sense recórrer a cap veritable concurs públic i sense haver format cap equip pluridisciplinari per decidir què projectar en aquest espai, es vol fer-hi un passeig marítim que cal-dria replantejar, i urbanitzacions que amenacen el paisatge de fons de la platja. Insensibilitat, inconsciència o especulació?

OBJECTIUS DE LA CAMPANYA
1. Aturar la construcció del passeig projec-tat i de les dues urbanitzacions previstes.
2. Preservar aquest espai natural amb un projecte ecològic respectuós amb els seus valors paisatgístics i ecosistèmics, i sense perjudicis importants per a la gent que ja viu i treballa a l'entorn de la platja.
3. Contribuir a fer realitat el PARC NATU-RAL DE LES TERRES DEL GAIÀ, que ha d'incloure la conca del riu Gaià i la corona verda del llevant tarragoní (amb els Boscos del Mèdol i Mas Enric, el Bosc de la Marquesa amb les seves cales i la Platja Llarga). Un pulmó verd per a Tarragona que garanteixi la preservació dels tresors naturals, paisatgístics i històrics d'aquesta terra.

Informació extreta del web de la plataforma "Salvem la Platja Llarga"