diumenge, 22 d’abril del 2007

Excursió a Montserrat

Avui hem anat a Montserrat.

Des d'ANTICS i AMICS us proposàvem dues excursions en una: fer la travessa de la Serra de Can Maçana al Monestir, de dificultat alta, o anar del Monestir a Sant Jeroni, una mica més suau. (satèlit)

Els que hem optat per l'opció 1 (9 va-lents) hem resseguit tota la serralada salvant forts desnivells de roca, inespe-rats però imprescindibles, per travessar els nombrosos torrents que solquen el massís. El camí escollit, amb vistes esplèndides sobre les agulles, passa pel Coll de Guirló i el Pas de la Portella fins el refugi Vicenç Barbé, on hem esmor-zat; continua pel Pas del Príncep, la Font de l'Esllavissada i els Colls de Porc i de les Comes per pujar al cim de Montgròs, de 1.120 metres d'altitud; i segueix, després, per la Carena de la Salamandra, la Font de la Cadireta, el Torrent de Migdia, la Talaia Superior i el Camell per arribar, finalment, a l'Ermita de Sant Jeroni.

Els que s'han decidit per la 2a opció, han passat el matí al Santuari; han agafat, després, el funicular de Sant Joan fins el Pla de les Taràntules; i han seguit pel Camí Nou que porta a Sant Jeroni, tot passant per sota de la Gorra Frígia i la Serra de l’Alzina de les Paparres, fins arribar a l'ermita. Una caminada més suau, però no per això exempta de mèrit.

A l'Ermita de Sant Jeroni, punt de trobada establert, hem dinat ple-gats. Després, qui ha volgut ha pujat al cim de Sant Jeroni, que amb els seu 1.236 metres és el punt més elevat de Montserrat.

La tornada, més feixuga pel cansament acumulat, s'ha fet, també, mitjançat dos itineraris diferents: tornant pel Camí Nou i el funicular de Sant Joan o baixant pel Pla dels Ocells, el Pas dels Francesos i les Escales dels Pobres, fins el Monestir.

Sens dubte, una excursió que tots recordarem, ja sigui per la seva espiritualitat, per les magnífiques vistes o per l'esforç i el cansament que ens ha suposat.